رفع بی اختیاری ادرار در اهواز

رفع بی اختیاری ادرار

رفع بی اختیاری ادرار در اهواز

ممکن است برای شما هم پیش‌آمده باشد که گاهی هنگام خنده‌ی شدید یا عطسه نتوانید بخشی از ادرار خود را کنترل کنید. زمانی که به دلایل مختلف نتوان نشت ادرار را کنترل کرد، بی‌اختیاری ادرار رخ داده است. بسیاری از زنان از بی‌اختیاری ادرار رنج می‌برند و حتی این موضوع باعث شرم‌ساری آن‌ها می‌شود و به‌همین‌دلیل بسیاری از افراد علائم خود را به کسی نمی‌گویند. آن‌ها ممکن است از این مشکل خجالت بکشند یا فکر کنند هیچ کاری نمی‌توان برای درمان آن انجام داد. باید بدانید این مشکل می‌تواند زندگی عاطفی، روانی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. بسیاری از افرادی که دچار بی‌اختیاری ادرار هستند، از انجام فعالیت‌های عادی روزانه می‌ترسند. آن‌ها تلاش می‎کنند مدت طولانی از توالت دور نباشند و همین امر باعث محدودیت آن‌ها می‌شود.

دلایل بی‌ اختیاری ادرار در زنان

بی‌اختیاری ادرار در زنان دو برابر مردان رخ می‌دهد. از مهم‌ترین دلایل شایع بودن آن در زنان، بارداری، زایمان و یائسگی است که بر مثانه، مجرای ادرار و سایر ماهیچه‌هایی که از این اندام‌ها حمایت می‌کنند، تأثیر می‌گذارند. بی اختیاری ادرار ممکن است برای زنان در هر سنی اتفاق بیفتد اما در زنان مسن بیشتر شایع است که احتمالا به دلیل تغییرات هورمونی در دوران یائسگی است.

مثانه ماهیچه‌هایی دارد که در زمان نیاز به ادرار سفت می‎شوند. هنگامی که ماهیچه‎های مثانه سفت شوند، ادرار از طریق لوله‎ای به نام مجرای ادرار از مثانه خارج می‎شود. در همان زمان، عضلات اسفنکتر اطراف مجرای ادرار شل می‎شوند تا ادرار از بدن شما خارج شود. بی‎اختیاری زمانی ممکن است اتفاق بیفتد که عضلات مثانه به طور ناگهانی سفت شوند و عضلات اسفنکتر به اندازه کافی قوی نباشند که مجرای ادرار را ببندد و یک میل ناگهانی و شدید برای ادرارکردن در شما ایجاد شود که ممکن است نتوانید آن را کنترل کنید. فشار ناشی از خنده، عطسه یا ورزش می‌تواند باعث نشت ادرار شود. همچنین مشکلاتی که در اعصاب کنترل‌کننده عضلات مثانه و مجرای ادرار به‌وجود می‌آید هم به بی‌اختیاری منجر می‌شود.

دلایل بی‌ اختیاری ادرار در زنان

انواع بی‌ اختیاری ادرار

باید بدانیم که بی‌اختیاری ادرار یک بیماری نیست، بلکه یک نشانه است. بی‌اختیاری نه‌تنها بخشی از روند طبیعی پیرشدن نیست، بلکه ارثی هم نیست و باید انواع آن را بشناسیم تا بتوانیم دلایل دچار شدن به آن را بفهمیم. بی‌اختیاری ادرار چهار نوع دارد:

1. بی اختیاری استرسی

یکی از شایع‌ترین انواع بی اختیاری ادرار در زنان مسن است و در مردان کمتر دیده می‌شود. این نوع بی‌اختیاری زمانی اتفاق می‎افتد که عضلات کف لگن با فعالیت بدنی کشیده شود و به مثانه فشار وارد شود. حین ورزش، راه‌رفتن، خم‌شدن، بلندکردن و حتی عطسه و سرفه اتفاق می‌افتد.

2. مثانه بیش‌ فعال یا بی‌ اختیاری اضطراری

در این نوع بی‌اختیاری مغز شما به مثانه‌تان می‌گوید که باید همین حالا تخلیه شود، حتی اگر پر نیست. ممکن است ماهیچه‎های مثانه بیش‎ازحد فعال باشد و قبل از این‎که مثانه شما پر شود، برای دفع ادرار منقبض شود و باعث احساس نیاز به ادرار شود. یکی از علائم بی‌اختیاری اضطراری این است که باید چندین بار در طول روز و شب ادرار کنید و در زنان پس‌از یائسگی بیشتر اتفاق می‌افتد.

3. بی‌ اختیاری ادرار مختلط

برخی از افراد هر دو علائم قبل را هم‌زمان دارند. به عبارت دیگر، هم فعالیت باعث نشت ادرار می‌شود و هم اغلب احساس می‌کنند که نیاز به ادرار کردن دارند.

4. بی‌ اختیاری سرریز

در بی‌اختیاری سرریز، بدن بیش‌از ظرفیت مثانه ادرار می‌سازد یا مثانه پر است و نمی‌تواند تخلیه شود و در نتیجه باعث نشت ادرار می‌شود. یکی از علائم آن تکرر ادرار به مقدار کم است. این نوع بی‎اختیاری در زنان نادر است.

درمان بی‌ اختیاری ادرار در زنان چگونه انجام می‌ شود؟

درمان بی‌ اختیاری ادرار در زنان چگونه انجام می‌ شود؟

برای شروع درمان، تعیین نوع بیاختیاری ادراری که دارید مهم است. با انجام تعدادی آزمایش و تمرین، پزشک شما متوجه دلیل و نوع بی‌اختیاری ادرارتان می‌شود و با توجه به آن می‌تواند برای درمان تصمیم بگیرد.

درمان با تکنیک‌ های رفتاری

درمان رفتاری و تمرین‌های آن یکی از روش‌هایی است که باید با تشخیص پزشک انتخاب شود. این نوع درمان انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

  • آموزش مثانه: هر بار که احساس می‌کنید میل به ادرار کردن دارید، سعی شود به مدت 10 دقیقه صبر کنید. هدف این است که فاصله رفتن به توالت را طولانی کنید.
  • ادرار مضاعف: به شما کمک می‌کند که مثانه خود را به طور کامل تخلیه تا از بی اختیاری سرریز جلوگیری کنید. ادرار مضاعف به معنای ادرار کردن، چند دقیقه صبر کردن و دوباره تلاش‌ کردن است.
  • زمان‌بندی برای توالت: بدون این‌که منتظر نیاز به تخلیه ادرار باشید، هر دو تا چهار ساعت به توالت بروید.
  • مدیریت مایعات و رژیم غذایی: ممکن است لازم باشد مصرف الکل، کافئین یا غذاهای اسیدی را کاهش دهید یا از آن اجتناب کنید.

درمان با تمرینات عضلات کف لگن

تکنیک‎هایی که به عنوان تمرینات کگل نیز شناخته می‎شوند، کمک می‌کنند تا ماهیچه‎هایی را که به کنترل ادرار کمک می‎کنند را تقویت کنید. این تمرینات برای بی‌اختیاری استرسی موثر هستند اما ممکن است به بی‎اختیاری فوری هم کمک کنند.

درمان با دارو و درمان‌ های مداخله‌ ای

داروهایی برای درمان و کنترل بی‌اختیاری ادرار وجود دارند که به تشخیص پزشکتان برای شما تجویز می‌شود. همچنین گاهی‌ اوقات تشخیص پزشک، انجام درمان‌های مداخله‌ای مثل تزریق بوتاکس و دیگر روش‌هایی است به درمان بی‌اختیاری کمک می‌کنند.

درمان با جراحی

درصورتی‌که هیچ‌کدام از روش‌های دیگر موثر نبودند، پزشک از روش جراحی برای درمان شما استفاده می‌کند.

درمان بی ‌اختیاری ادرار در اهواز

اگر دچار بیاختیاری ادرار هستید باید برای تشخیص نوع و علت آن اقدام کنید. زیرا همان‌طور که گفتیم، بی‌اختیاری ممکن است نشانه‌ای از وجود مشکلات جدی‌تر باشد که با تشخیص به‌موقع می‌توانید از پیشرفت این مشکلات جلوگیری کنید. همچنین با درمان بی‌اختیاری ادرار، محدودیت‌ها و سختی‌هایی را از بین می‌برید که در زندگی روزمره‌تان دارید. برای تشخیص و درمان این مشکل در اهواز می‌توانید به کلینیک خانم دکتر شهبازی مراجعه و با تشخیص ایشان درمان را آغاز کنید.

مزایای کلینیک خانم دکتر نسرین شهبازیان

در درمان بی‌اختیاری ادرار لازم است صبور باشید و تمام تمرین‌هایی را انجام دهید که پزشک برایتان تجویز می‌کند. با مراجعه به کلینیک خانم دکتر نسرین شهبازیان، فرآیند تشخیص با دقت انجام می‌شود و انواع درمان‌های مورد نیاز را دریافت می‌کنید و با نتیجه‌ی درمان می‌توانید آسودگی خاطر را به زندگی خود بازگردانید.

دلیل بی ‌اختیاری ادرار چیست؟

شایعترین دلایل بی‌ اختیاری ادرار در زنان بارداری، زایمان و یائسگی است.

آیا بی‌ اختیاری ادرار را می‌ توان در خانه درمان کرد؟

خیر، بی‌ اختیاری ادرار دلایل و انواع مختلفی دارد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود و با توجه به علت آن درمان شود.

راه‌ های درمان بی‌ اختیاری ادرار چیست؟

روشهای درمانی متنوعی اعم از تکنیکهای رفتاری، تمرینات کگل، دارو و جراحی برای درمان بی‌ اختیاری ادرار وجود دارد.