ازمایش پاب اسمیر در اهواز

پاپ اسمیر

سونامی سرطان! اصطلاحی ترسناک که امروزه به یکی از دغدغه‌های مهم پزشکان در سراسر ایران تبدیل شده است. این اصطلاح، اتفاقا دور از ذهن نیست و فقط کافیست کمی به دور و بر خود نگاه کنید! چند نفر را بین اطرافیان خود می‌بینید که درگیر نوعی از سرطان شده‌اند. اما چطور می‌توان از این سونامی در امان ماند؟ در این مطلب نمی‌توان راه پیشگیری از ابتلا به همه‌ی سرطان‌ها را توضیح داد ولی می‌خواهیم از راه‌های تشخیص زودهنگام یکی از شایع‌ترین انواع سرطان زنان، یعنی سرطان دهانه رحم صحبت کنیم. تست پاپ اسمیر در اهواز که احتمالا هر زنی اسم آن را شنیده است، یکی از بهترین راه‌های تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم است؛ ولی آیا می‌دانید تست پاپ اسمیر چیست و چطور انجام می‌شود؟ پس‌از خواندن این مطلب قرار است بیشتر با این آزمایش آشنا خواهید شد. ابتدا بهتر است بدانید آزمایش پاپ اسمیر چیست؟

تست پاپ اسمیر برای چیست؟

تست پاپ اسمیر به زبان ساده یعنی جمع‌آوری نمونه سلول‌های دهانه رحم. دهانه رحم در واقع قسمت انتهایی رحم است که به واژن متصل می‌شود! آزمایش پاپ اسمیر، سلول‌های انتهایی رحم را جمع‌آوری کرده تا آن‌ها را برای وجود یا عدم وجود سرطان دهانه رحم و همین‌طور ویروس HPV که نوعی عفونت ویروسی است، بررسی کند. در واقع به‌طور کل تست پاپ اسمیر می‌تواند سرطان دهانه رحم، سلول‌های پیشا سرطانی دهانه رحم، ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV و عفونت شایع مقاربتی را تشخیص دهد.

متخصصان معتقدند که پاپ اسمیر باید از سن 21 سالگی شروع شود. از سن 30 سالگی به بعد تست HPV هم به تست پاپ اسمیر در اهواز اضافه می‌شود. اما با این‌که این تست برای همه‌ی زنان ضروری است، ولی زنانی که مبتلا به HIV هستند، زنانی که سیستم ایمنی ضعیفی به‌واسطه شیمی درمانی یا پیوند اعضا دارند، افرادی که به سرطان دهانه رحم مبتلا هستند و همچنین زنان سیگاری و زنانی که قرص ضد بارداری مصرف می‌کنند، ضروری‌تر است.

نتیجه تست پاپ اسمیر از دو حالت خارج نیست؛ مثبت یا منفی. تست پاپ اسمیر منفی یعنی هیچ سلول غیر طبیعی خطرناکی در دهانه رحم کشف نشده است ولی پاپ اسمیر مثبت یعنی سلول‌های غیر طبیعی روی دهانه رحم وجود دارد. آیا این به معنی این است که شما مبتلا به سرطان دهانه رحم هستید؟ خیر. ولی شما باید آن را پیگیری کنید. به یاد داشته باشید تفسیر نتیجه تست باید توسط پزشک متخصص زنان انجام شود. اما این تست چرا مثبت می‌شود؟

  • وجود التهاب خفیف یا دیسپلازی گردن رحم که به معنی تغییرات سلولی است.
  • خطای آزمایش که منجر به تکرار آزمایش می‌شود.
  • عفونت یا ویروس
  • HPV
تست پاپ اسمیر برای چیست؟

تست پاپ اسمیر در اهواز چگونه گرفته می ‌شود؟

نحوه انجام تست پاپ اسمیر اصلا پیچیده نیست و فقط چند دقیقه طول می‌کشد. برای انجام این تست پزشک از شما می‌خواهد لباس‌های خود را درآورده و روی تخت معاینه دراز بکشید. سپس درحالیکه زانوهای شما خم هستند پزشک وسیله‌ای فرچه‌مانند را به آرامی داخل واژن شما می‌کند، تا بتواند به سلول‌‌های داخل دهانه رحم دسترسی داشته باشد. برخی از پزشکان هم از وسیله‌ای به نام سیتوبراش استفاده می‌کنند که می‌توان آن را ترکیبی از کاردک و قلم‌مو دانست. پس از گرفتن نمونه توسط پزشک، به آزمایشگاه منتقل می‌شود تا سلول‌های دهانه رحم بررسی شود.

شرایط انجام تست پاپ اسمیر در اهواز

حالا که با نحوه انجام پاپ اسمیر آشنا شده‌اید، احتمالا یکی از سوالات مهم برای شما شرایط انجام تست پاپ اسمیر است. این شرایط را می‌توان شامل کارهایی دانست که لازم است پیش‌از پاپ اسمیر، در حین آن و بعد از آن انجام دهید. آزمایش پاپ اسمیر ساده است و چند دقیقه‌ای بیشتر طول نخواهد کشید.

یکی از نکات مهم حین انجام تست پاپ اسمیر، داشتن آرامش است. در واقع حفظ آرامش به شما کمک می‌کند بدون ناراحتی این آزمایش را انجام دهید. البته احتمالا پزشک متخصص زنانی که برای انجام این تست انتخاب کرده‌اید نیز در ایجاد این آرامش کمک زیادی می‌کند. پس بهتر است در انتخاب پزشک خود دقت کنید. پیش‌از انجام تست لازم است به نکاتی مانند عدم داشتن رابطه‌ی جنسی یا دوش واژنیال نیز توجه کنید. البته این نکات را به‌طور کامل‌تر در ادامه مطلب توضیح داده‌ایم. اما بعد از پاپ اسمیر چطور؟

از علائم تست پاپ اسمیر می‌توان به چند ساعت خونریزی یا حتی دو روز لکه بینی اشاره کرد. این موضوع طبیعی است ولی اگر خونریزی بیشتر شود بهتر است پزشک خود را مطلع کنید، همچنین 24 ساعت بعد از انجام تست از داشتن رابطه جنسی خودداری کنید. اگر تا دو روز همچنان درگیر لکه‌بینی بودید هم داشتن رابطه‌ی جنسی صلاح نیست.

علت گرفتن تست پاپ اسمیر

علت گرفتن تست پاپ اسمیر

در بالا هم اشاره کردیم که غربالگری پاپ اسمیر در اهواز برای تشخیص هرگونه سلول غیر طبیعی در دهانه رحم انجام می‌شود. در واقع از آن‌جایی که سرطان دهانه رحم یکی از بیماری‌های خاموش زنان محسوب می‌شود که اتفاقا با تشخیص زودهنگام قابل کنترل است، پس روش‌های تشخیصی ضروری به‌نظر می‌رسند. پاپ اسمیر علاوه‌بر تشخیص سرطان دهانه رحم می‌تواند عفونت HPV را نیز تشخیص دهد. این آزمایش برای زنانی که رابطه جنسی دارند، انجام می‌شود و به سبب طریقه‌ی انجام آن، ممکن است به پرده‌ی بکارت آسیبی وارد شود، بااین‌حال اگر پزشک تشخیص دهد، حتی زنانی که رابطه‌ی جنسی ندارند هم باید این آزمایش را انجام دهند.

تست پاپ اسمیر و زگیل تناسلی

زگیل تناسلی یکی از بیماری‌ها بسیار آزاردهنده است که راه انتقال آن از طریق رابطه‌ی جنسی است. زگیل ممکن است به صورت صاف یا ناهموار باشد و از نظر ظاهری شبیه به تمشک یا گل‌کلم دارد که می‌تواند با دانه‌های کوچک قرمز یا صورتی رنگ شروع شود و بعد رشد کند.

زگیل تناسلی عمدتا به دلیل ماهیتش، افراد را دچار دغدغه‌ی روحی فراوانی می‌کند. زگیل تناسلی از ویروسی به اسم HPV ایجاد می‌شود که یک ویروس مقاربتی است. این ویروس می‌تواند منجر به سرطان دهانه رحم یا زگیل تناسلی شود. به‌طور کل تست پاپ اسمیر می‌تواند بخشی از انواع ویروس اچ پی وی را تشخیص دهد؛ ولی همان‌طور که در بالا هم اشاره شد، برای تشخیص خود ویروس HPV آزمایش خودش لازم است که در کنار پاپ اسمیر انجام می‌شود.

به‌علاوه باید بدانید اگر به زگیل تناسلی مبتلا هستید یا همسرتان مبتلا به این عارضه است لازم است هر سه یا 6 ماه یک بار پاپ اسمیر را انجام دهید. ولی برای رفع زگیل تناسلی می‌توانید از خدمات کلینیک دکتر نسرین شهبازیان استفاده کنید.

قبل از آزمایش پاپ اسمیر چه نکاتی را رعایت کنیم؟

توجه به این نکات به شما کمک می‌کند تا از صحت آزمایش مطمئن باشید. موارد زیر را پیش از انجام آزمایش پاپ اسمیر به یاد داشته باشید:

  • دو روز قبل از موعد آزمایش پاپ اسمیر در اهواز از داشتن رابطه جنسی، دوش گرفتن یا استفاده از هرگونه داروی واژنی خودداری کنید؛ چراکه هرکدام از این کارها باعث دور شدن سلول‌های غیر عادی یا پوشانده شدن آن‌ها می‌شود و نتیجه آزمایش را اشتباه می‌کند.
  • اگر در دوران قاعدگی هستید، نباید این تست انجام شود، چراکه آزمایش در این دوران هم ممکن است نتایج درستی نداشته باشد. برای انجام آزمایش پاپ اسمیر حد1اقل 5 روز بعد از پایان قاعدگی صبر کنید.
  • اگر زایمان داشته‌اید بهتر است 12 هفته صبر کنید.
  • یکی از درمان‌های خانگی برای ترشحات واژن استفاده از سرکه برای شست‌وشو است ولی باید بدانید قبل از تست، نباید واژن خود را با سرکه بشویید.
  • اگر مجبور هستید که پاپ اسمیر را در دوران بارداری انجام دهید، بهتر است در سه ماهه‌ی اول تست انجام شود. اگر بعد از انجام تست با لکه‌بینی مواجه شدید دچار استرس نشوید، چراکه این لکه‌بینی به‌خاطر تحریک رحم بوده و ربطی به خطر سقط جنین ندارد.

بهترین زمان تست پاپ اسمیر

اما بهترین زمان انجام تست پاپ اسمیر چه زمانی است و این تست هرچند وقت یک بار باید انجام شود؟

اگر کمتر از 21 سال سن دارید، انجام این تست برای شما لازم نیست. اگر بین 21 تا 29 سالگی هستید، هر سه سال یک بار بهتر است این آزمایش را انجام دهید. بازه‌ی سنی 30 تا 65 سالگی زمانی است که شما هر سه سال یک بار آزمایش HPV را به تنهایی یا هر پنج سال یک بار آزمایش پاپ اسمیر و HPV را باید با هم انجام دهید. بالای سن 65 سالگی، دوره‌ای است که اگر شما ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان دهانه رحم را ندارید، دیگر نیازی به انجام این تست وجود ندارد.

بهترین زمان برای انجام پاپ اسمیر، اواسط چرخه قاعدگی است. یعنی می‌توانید طوری برنامه‌ریزی کنید که این آزمایش را بین 10 تا 20 روز بعد از اولین روز پریود خود انجام دهید.

چه زمانی دیگر آزمایش پاپ اسمیر ندهم؟

در شرایط خاص، یک زن و پزشکش ممکن است تصمیم به پایان دادن به تست پاپ اسمیر بگیرند، اما این شرایط چیست؟

  • بعد از هیسترکتومی کامل یا برداشتن رحم از جمله دهانه رحم

در این مواقع می‌توانید از پزشک خود بپرسید که آیا نیاز به ادامه دادن تست هست یا خیر. عمدتا اگر هیسترکتومی شما برای بیماری غیر سرطانی مانند فیبورم رحم باشد، ممکن است بتوانید آزمایش پاپ اسمیر را متوقف کنید؛ ولی هیسترکتومی مرتبط با سرطان دهانه رحم عمدتا جزء مواردی است که پزشک همچنان توصیه به انجام پاپ اسمیر می‌کند.

  • سن بالاتر از 65 سالگی

پزشکان عموماً معتقدند که اگر آزمایش‌های قبلی سرطان دهانه رحم منفی بوده باشد، می‌توانند آزمایش پاپ اسمیر را در سن 65 سالگی متوقف کنند. درهر حالت بهتر است شرایط خود را با پزشک مطرح کنید؛ مثلا اگر چندین شریک جنسی دارید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند همچنان تست پاپ اسمیر را انجام دهید.

تست پاپ اسمیر برای چه چیزی کاربرد ندارد؟

غربالگری پاپ اسمیر یکی از روش‌های تشخیصی سرطان دهانه رحم است ولی برخی تصورات اشتباهی در مورد کاربرد این تست دارند. در این‌جا می‌خواهیم روشن کنیم که چه مشکلاتی را نمی‌توان توسط پاپ اسمیر تعیین کرد:

عفونت‌های رحمی، فیبروم رحم یا ابتلا به ایدز بیماری‌هایی نیستند که روش تشخیص آن، پاپ اسمیر باشد. به‌علاوه تشخیص عفونت قارچی واژن در بارداری نیز با پاپ اسمیر مشخص نمی‌شود و درمان عفونت قارچی واژن در بارداری نیز باید تحت نظر متخصص زنان انجام شود.

آزمایش پاپ اسمیر در اهواز را در بهترین کلینیک زنان تجربه کنید

انجام خدمات مربوط به زنان همیشه از حساسیت بالایی برخوردار است، لذا پیداکردن متخصص زنانی که بتواند به بهترین شکل ممکن انواع خدمات زنان از انجام تست پاپ اسمیر تا خدماتی نظیر رفع تیرگی واژن با لیزر در اهواز را انجام دهد ضروری است. به ویژه ضرورت این موضوع در شهرهایی غیر از تهران یا شهرهای بزرگ دیگر بیشتر به چشم می‌آید.

در این مطلب تمام تلاش خود را کردیم تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد آزمایش پاپ اسمیر در اهواز به آن نیاز دارید را در اختیارتان بگذاریم. به یاد داشته باشید انجام این تست به شما کمک می‌کند از پیشرفت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های زنان جلوگیری کرده و با تشخیص زودهنگام بتوانید به زندگی سالم خود بازگردید.

نتیجه تست پاپ اسمیر در اهواز چقدر طول میکشد؟

نتیجه‌ی آزمایش پاپ اسمیر در اهواز بسته به آزمایشگاهی است که شما این آزمایش را در آن انجام داده‌اید. بعضی از آزمایشگاه‌ها بعد از سه روز نتیجه را تحویل می‌دهند ولی برخی دیگر ممکن است بعد از یک هفته نتیجه را بدهند.

تست پاپ اسمیر در اهواز از چه سنی باید انجام شود؟

کمتر از 21 سال و بعد از 65 سالگی اگر پزشک علائم خاصی را در شما تشخیص نداده است، نیازی به انجام این تست نیست. از سن 21 تا 29 سالگی هر سه سال یک بار و از سن 30 تا 65 سالگی هر 5 سال یک‌بار انجام این تست لازم است.

تست پاپ اسمیر درد دارد؟

این آزمایش اصولا درد ندارد ولی ممکن است برای اولین بار کمی احساس ناراحتی کنید. برخی از خانم‌ها درد تست پاپ اسمیر مانند یک نیشگون توصیف می‌کنند با این‌حال آستانه‌ی درد افراد متفاوت است. اگر استرس بیش از حدی داشته باشید ممکن است ناراحتی و درد بیشتری حس کنید به‌علاوه اگر اسپکولوم شما را اذیت می‌کند می‌توانید از پزشک بخواهید سایز کوچک‌تری استفاده کند.

آیا تست پاپ اسمیر قبل از بارداری لازم است؟

عمدتا انجام این تست و تست HPV قبل از بارداری توصیه می‌شود.

تست پاپ اسمیر چه چیزی را تشخیص میدهد؟

پاپ اسمیر منجر به تشخیص سرطان دهانه رحم و ابتلا به ویروس HPV می‌شود.